Scheiden zonder schade

Overlegscheiding

Als u gaat scheiden kunt u globaal gesproken kiezen uit twee mogelijkheden:

  1. Elk neemt een advocaat in de arm waardoor jullie als partners tegenover elkaar komen te staan. De kans is groot dat standpunten zich verharden waardoor er uiteindelijk verliezers zijn. Dit noemen we ook wel de 'vechtscheiding'. Houdt u er rekening mee dat een dergelijke manier van scheiden altijd een nadelige invloed heeft op de kinderen.
  2. U kiest ervoor om de scheiding in gezamenlijk overleg te regelen, de zgn. 'overlegscheiding'. Het is ten zeerste aan te raden om een scheidingsbemiddelaar/mediator  in de arm te nemen die jullie onafhankelijk en objectief kan begeleiden in het hele proces. Ook dit is een zwaar en heftig proces maar de ervaring leert dat deze methode wel vaak een win-win situatie oplevert. En dat is niet alleen goed voor jullie maar uiteraard ook voor de kinderen. Hierbij is het wel aan te bevelen om te kiezen voor een bemiddelaar die ook verstand heeft van de fiscale aspecten die bij een scheiding komen kijken zoals de eigen woning, pensioenen en verzekeringen. Bij Dorst Advies & Scheidingsbemiddeling vindt u de kennis en ervaring die u zoekt.

Als u kiest voor begeleiding via een scheidingsbemiddelaar dan zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer u beiden een eigen advocaat in de arm neemt.

Uw adviseur

Erik Dorst
Financieel echtscheidingsadviseur

E-mail: info@dorst-advies.nl
Tel: 06 - 39 89 26 58