Scheiden zonder schade

Werkwijze

Een echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Het is een moeilijk proces, een worsteling. Scheiden doet pijn en geeft veel vragen en onzekerheid. HELP!

Ik sta dan ook met aandacht en respect stil bij de emotionele kant van het proces. Het is namelijk noodzakelijk dat de belangrijkste emoties uitgesproken zijn omdat er anders niets overeengekomen en afgesproken kan worden.

Als neutrale scheidingsbemiddelaar / mediator in Capelle aan den IJssel begeleid ik mensen die in onderling overleg de gevolgen van hun scheiding willen regelen. Daarbij heeft u gedurende het hele traject alleen met mij te maken, ik begeleid jullie bij alle stappen die nodig zijn voor de complete afwikkeling. Samen maken we werkbare afspraken waar u beiden achter staat. Ook mensen die vanuit geloofsovertuiging kiezen voor een scheiding van tafel en bed zijn bij mij aan het juiste adres. Ik wil ervoor zorgen dat u, samen met uw kinderen, weer verder kunt. Ik werk dan ook vanuit duidelijke waarden en kwaliteitsnormen en hecht grote waarde aan onpartijdigheid, integriteit en deskundigheid. 

Wat mogen jullie van  mij verwachten?

  • een luisterend oor en een onpartijdige opstelling;
  • een duidelijk overzicht van de stappen die gezet moeten worden;
  • een indicatie van de tijdsduur die het hele proces in beslag neemt;
  • persoonlijke en deskundige begeleiding van stap tot stap.

Wat verwacht ik van jullie?

  • de bereidheid om naar elkaar te luisteren en gezamenlijk tot passende afspraken te komen;
  • elkaar de tijd geven voor verwerking van emoties;
  • openheid over alle bezittingen, inkomsten, schulden en verzekeringen. Want alleen dan kan ik jullie goed begeleiden bij het tot stand brengen van een eerlijke, en juridisch verantwoorde, regeling.        

 

 

Uw adviseur

Erik Dorst
Financieel echtscheidingsadviseur

E-mail: info@dorst-advies.nl
Tel: 06 - 39 89 26 58